21 apr 2015

Op zondag 25 mei maakt de regio Zwolle opnieuw kennis met het Frion Festival. Een grensverleggend evenement waarbij het veelzijdige talent van mensen met een beperking centraal staat. Het festival wordt georganiseerd door stichting Vrienden van Frion en speelt zich af in en om Theater de Spiegel in Zwolle. Bezoekers kunnen hier terecht voor een markt, theatervoorstelling, workshops, een muzikale show. 's Avonds is er voor de sponsoren een afsluitend buffet, inclusief een veiling van kunstproducten. Met de opbrengst van dit fantastische evenement wil de stichting wensen van mensen met een verstandelijke beperking vervullen.

Markt, theatervoorstelling en workshops

Ook dit jaar raken bezoekers ongetwijfeld helemaal ondersteboven van het verrassende talent binnen Frion. Jelger de Kroon, voorzitter van de Vrienden van Frion. "Het is zo fantastisch om te zien dat er zoveel talent is. Ik was zelf vorig jaar ook verrast door de artiesten". Al jaren werd er in de vergaderingen van de Vrienden gesproken over een groot evenement. "Het doel van dit festival is 2-ledig. Enerzijds willen we inkomsten generen om in de rest van het jaar wensen van mensen met een verstandelijke beperking te kunnen vervullen. Maar anderzijds is het festival al een vervulling van veel wensen. Heel veel bekend en onbekend talent staat op het podium. Dat is voor de talenten genieten, maar voor het publiek ook. En wat het vooral zo'n succes maakte was de kwaliteit van het programma. Alle artiesten presteerden op hoog niveau. En heel veel artiesten uit Zwolle en omstreken hebben echt keihard gewerkt om dit festival tot een succes te maken."

Vanaf 12.00 uur kunnen bezoekers terecht op een markt met mooie producten. Deze producten zijn gemaakt in de verschillende werkplaatsen en kunstateliers van Frion. Ook is er een buitenpodium. Het programma hiervoor is nieuw en bestaat uit dans en theater en wordt uitgevoerd in samenwerking met The Young Ones. Verder kunnen de bezoekers deelnemen aan allerlei leuke workshops en zijn er lekkere versnaperingen te krijgen. Studenten van Landstede verzorgen opvang van de allerkleinsten.

Muzikale show met vele artiesten

Om 15:00 uur is er vervolgens net als vorig jaar een spetterende muzikale show in de Rabozaal, Frion-artiesten staan hierbij samen met bekende Zwolse artiesten op het podium. Kaarten zijn te bestellen via theater De Spiegel en kosten € 15,00. Medewerking wordt verleend door: Reinder van Raalte, Annemiek van Bussel, Margriet Bruggemans, Cindy Outshoorn, Leen Ripke, Harm Wolters, Henk Klompenmaker, Jillis, Henry van Velzen, Bert Vrieling, Het Kamper Uienkoor, In de Kringloop, Muppetstuff en vele Frion artiesten.

Wensen vervullen

's Avonds is er voor sponsoren een buffet met een veiling. Vorig jaar was het festival een groot succes. Niet alleen omdat het een uniek ontmoetingsmoment creëerde tussen mensen met en zonder beperking, maar ook in financieel opzicht. Stichting Vrienden van Frion gebruikt de opbrengst om wensen van cliënten te kunnen vervullen.

  • 1

Vrienden van Frion

Wij maken bijzondere wensen van mensen met een beperking en hun begeleiders mogelijk die niet uit het reguliere budget betaald kunnen worden.

Privacy verklaring

 

Vriend worden

Help ons dit mogelijk te maken.

Word een vriend

 

Contact

Telefoon
038 – 799 1000

E-mail
info@vriendenvanfrion.nl

Volg ons op twitter:

© Copyright 2017 - inloggenwebsite door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.