25 apr 2015

Donderdag 7 augustus overhandigde Hilly Sleurink van de Vrienden van Frion officieel de BrainTrainerPlus aan dagcentrum de Slinger. De BrainTrainerPlus is een bijzondere spelcomputer met allerlei programma's om het geheugen van de gebruiker te trainen. Het dagcentrum vroeg de computer aan bij de Vrienden en hun aanvraag werd gehonoreerd. De BrainTrainerPlus wordt al enige tijd gebruikt en is inmiddels een vast onderdeel van de dagbesteding geworden.

"De BrainTrainer gebruiken we dagelijks", geeft Jan van der Weij aan. Hij is persoonlijk ondersteunen bij de Slinger. "Sommigen willen 's morgens bij binnenkomst direct de BrainTrainer gebruiken. Ze vinden het heel erg leuk. En ondertussen zijn ze heel actief bezig met hun geheugen." Anneke heeft plaats genomen achter het scherm. Zij speelt graag memory. Met haar vingers wijst ze de plaatjes aan. Het wordt steeds moeilijker. Er komen steeds meer plaatjes. Fennie wil nu wel graag de computer gebruiken. Ze wisselen van stoel. Fennie doet graag het aquariumspel. Geconcentreerd tuurt ze naar het scherm. Zodra er een vis verschijnt, 'vangt' ze de vis door ze aan te raken met haar vingertop. Een belonende plons klinkt uit het apparaat. Steeds meer vissen zwemmen het scherm op. "Maar het apparaat merkt vanzelf als het te moeilijk wordt. Dan zakt hij weer een niveau terug", vertelt Jan.

Overhandiging

Dagcentrum de Slinger ontving de computer van de Vrienden van Frion. "Eerst leenden we de BrainTrainer van het Zoekplein van Frion. We waren heel enthousiast over de computer en wilden er daarom zelf één hebben." De afstand van het dagcentrum naar het Zoekplein is groot en bovendien kan de computer dan niet permanent op het dagcentrum staan. "Dit vonden wij reden genoeg om dit verzoek van dagcentrum de Slinger te honoreren", vertelt Hilly Sleurink. Zij is namens de Vrienden van Frion vandaag aanwezig. Bert mag de officiële overhandiging doen. Samen met Hilly poseert hij voor een foto. Dagcentrum de Slinger laat Hilly niet met lege handen naar huis gaan. Speciaal voor haar maakten ze een schilderij en een houten rekje om op te hangen.

Brain Trainer Plus

De BrainTrainerPlus beschikt over aantrekkelijke software waarmee spelenderwijs geheugenfuncties geactiveerd worden. Geheugenfitness noemen de makers van de computer het. Met spelletjes zoals memory, puzzels, vier op een rij en quizspellen, train je op een leuke manier je hersens. Daarnaast biedt de computer ook de mogelijkheid een levensboek te maken. Dit is vooral voor ouderen een geweldige optie. In dit levensboek kunnen foto's op een handige manier in fotoalbums getoond worden.

  • 1
  • 2

Vrienden van Frion

Wij maken bijzondere wensen van mensen met een beperking en hun begeleiders mogelijk die niet uit het reguliere budget betaald kunnen worden.

Privacy verklaring

 

Vriend worden

Help ons dit mogelijk te maken.

Word een vriend

 

Contact

Telefoon
038 – 799 1000

E-mail
info@vriendenvanfrion.nl

Volg ons op twitter:

© Copyright 2017 - inloggenwebsite door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.