14 mar 2016

Yvette de Smidt van de Vrienden van Frion overhandigde donderdag 8 oktober officieel een elektrische fiets aan de bewoners van Commissarislaan 35-10. De elektrische fiets is uitgerust met een geveerde rolstoel. Met deze fiets kunnen mensen voor wie het niet mogelijk is te fietsen, toch genieten van een heerlijke fietstocht.

Lekker buiten

Jamie, invalkracht bij Commissarislaan 35-10, neemt samen met bewoner Adrie de fiets in ontvangst. "Met deze fiets is het mogelijk om met de bewoners lekker naar buiten te gaan. En door de elektrische ondersteuning kunnen we verder en langer fietsen", vertelt Jamie. De elektrische ondersteuning biedt nog meer voordelen. "Ook mensen die fysiek wat minder sterk zijn, kunnen nu met bewoners lekker een stukje gaan fietsen."

Duurzaam en toegevoegde waarde

Yvette geniet zichtbaar van het resultaat van de investering van de Vrienden. "Wij kijken altijd of onze investeringen duurzaam zijn, en of het voor meerdere mensen met een verstandelijke beperking een toegevoegde waarde heeft", licht Yvette de toekenning van de wens van Commissarislaan 35-10 toe. "We hopen dat meer mensen van de IJsselbolder de fiets kunnen gebruiken."

Genieten

De bladeren van de bomen liggen al verspreid op het terras van Commissarislaan 35-10. De herfst heeft zich al lang aangekondigd. Ondanks dat, is het heerlijk weer voor een klein rondje fietsen. Jamie laat Yvette graag zien wat de fiets kan en hoe bewoners zoals Adrie genieten van een stukje fietsen. "Als Adrie geluiden maakt die lijken op 'hi, hi', dan weten wij dat hij geniet." Adrie weet inmiddels al hoe de fiets werkt. Hij kruipt in het zitje. Jamie maakt hem vast met de gordels en daar gaan ze. Al snel zijn de tevreden geluiden van Adrie te horen.

  • 1

Vrienden van Frion

Wij maken bijzondere wensen van mensen met een beperking en hun begeleiders mogelijk die niet uit het reguliere budget betaald kunnen worden.

Privacy verklaring

 

Vriend worden

Help ons dit mogelijk te maken.

Word een vriend

 

Contact

Telefoon
038 – 799 1000

E-mail
info@vriendenvanfrion.nl

Volg ons op twitter:

© Copyright 2017 - inloggenwebsite door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.