22 jul 2015

Een grote glitterstreep suist het podium op. Het is Jeroen Vrolijk in zijn mooie glitterjasje. Hij heeft er duidelijk zin in. Samen met Sander Dol zingt hij Sophietje van The Jumping Jewels. Jeroen neemt de bandnaam serieus en staat letterlijk te springen tijdens zijn optreden. Gelukkig kan hij tegelijkertijd zingen. Het publiek is laaiend enthousiast. Als een geboren artiest showt Jeroen tijdens een oorverdovend applaus  zijn glitterjasje nog eens. Jeroens’ vader, Rob Vrolijk, zat natuurlijk in de zaal. Het zal ongetwijfeld vaak andersom zijn geweest wat vader Vrolijk speelt zelf in de Festival Showband. We spreken hem snel even aan na het Frionfestival. Rob is zichtbaar trots op zijn zoon. Misschien ook wel een heel klein beetje jaloers: “Ik heb nog nooit opgetreden in De Spiegel! Jeroen was wel een beetje anders,” vindt Rob. “Hij rende zowat het toneel op. Maar hij moest ook wel heel lang wachten tot hij aan de beurt was.” De festivalmuziekprofessional is niet alleen zeer te spreken over zijn eigen zoon. Ook de band en het geluid vond hij erg goed: “Het was erg fijn om naar te luisteren, niet te hard.” Ondertussen loopt Jeroen een beetje beduusd van alle commotie via de artiestenuitgang  naar buiten. Zijn eerste reactie: “Opgelucht! Er zaten wel heel veel mensen in de zaal. Jeroen haalt nog maar een keer diep adem. Gelukkig vond hij het wel heel leuk om te doen. “Als het kan wil ik volgend jaar nog een keer!”

"Gewoon als mezelf het podium op gegaan."

Wesley Hagreis trad op met Cindy Oudshoorn. “Ik moet zeggen, ik was wel een beetje verlegen van haar.” Cindy zag er dan ook uit als de Venus van Shocking Blue die ze bezongen. “Het nummer dat ik vorig jaar deed was veel rustiger. Maar dit ligt me meer. Ik wilde zelf graag zingen in het Engels. Cindy gaf me de goede tip om steeds weer mee te zingen met een bandje zodat ik de tekst uit mijn hoofd kon leren. Dat ging echt heel goed. Eigenlijk zou ik andere kleding aan. Een shirt met zo’n boord. Maar die was me te klein geworden. Dus ben ik gewoon maar als mezelf het podium op gegaan.”

"Ik heb het echt samen met Peter gedaan."

Gerard Mooij en Peter Vader geven elkaar op het terras van De Spiegel een stevige omhelzing. “Bedankt jongen,” klinkt het over en weer. De mannen traden vanmiddag op als toneelmeesters. Ze hielden alles in de gaten en hielpen de speaker met de aankondigingen. Gerard lacht van oor tot oor. “Het is heel goed gegaan. Ik heb het echt samen met Peter gedaan!” Gerard is in het dagelijks leven groot fan van Peter Vader, de voormalig stadionspeaker van PEC Zwolle. Boven Gerards’ bed hangt een grote foto van Peter. Daar komt na vandaag vast een nieuwe naast want fotograaf Jan Boertien heeft de mannen met het hele publiek op de foto gezet. Peter is onder de indruk van Gerards’ kwaliteiten als speaker: “We hebben het eigenlijk alleen maar doorgesproken. Het optreden ging heel spontaan.” Nog een laatste reactie van Gerard: “Het was heel mooi!”

+2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Vrienden van Frion

Wij maken bijzondere wensen van mensen met een beperking en hun begeleiders mogelijk die niet uit het reguliere budget betaald kunnen worden.

Privacy verklaring

 

Vriend worden

Help ons dit mogelijk te maken.

Word een vriend

 

Contact

Telefoon
038 – 799 1000

E-mail
info@vriendenvanfrion.nl

Volg ons op twitter:

© Copyright 2017 - inloggenwebsite door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.