15 jan 2018

“Wensen in vervulling laten gaan die niet uit het reguliere budget betaald kunnen worden, dat is wat de Vrienden van Frion doen.” Aan het woord is Jelger de Kroon, voorzitter van de stichting Vrienden van Frion. “Op deze manier maken we het leven van de cliënt leuker.”

Wensen indienen

“Locaties kunnen wensen indienen bij de Vrienden van Frion. Ieder half jaar kijken we welke wensen we in vervulling laten gaan.” Met ‘we’ doelt Jelger op het bestuur van de stichting Vrienden van Frion. “Het bestuur bestaat uit vijf leden, we zoeken op dit moment een nieuw lid.” Het bestuur is een gemixt gezelschap van mensen die affiniteit hebben met Frion. “Het is belangrijk dat de leden een groot netwerk hebben waar we sponsors uit kunnen halen. Wij zijn afhankelijk van personen en bedrijven die donateur willen worden of producten beschikbaar stellen.”

Wensen vervullen

Jelger: “We kunnen niet alle wensen in vervulling laten gaan. Daar hebben we geen geld voor.” Jaarlijks krijgen de Vrienden ongeveer 35 wensen binnen van verschillende locaties van Frion. “We kijken altijd naar het algemeen belang van de wens. Profiteren veel cliënten ervan of is het voor één locatie of cliënt? Ook kijken we of een locatie al eerder iets gekregen heeft van de Vrienden. Dat speelt allemaal mee in onze keuze.” Het is dus belangrijk dat je aanvraag een beetje opvalt. “Sommigen maken er echt een kunstwerk van met foto’s en knipsels.” Kan een wens niet vervuld worden, dan kijken de Vrienden soms verder. “Dan kennen wij bijvoorbeeld iemand met een speelgoedzaak die wij benaderen om een wens voor speelgoed in vervulling te laten gaan.

Wensen mogelijk maken

“Wij houden ons niet bezig met de organisatorische kant van de wensen. Wij zorgen ervoor dat het geld er is. Dit is een manier om iets leuks te doen voor cliënten. Iets wat eigenlijk niet kan, toch mogelijk maken.”

Wensen vervuld

Inmiddels hebben de Vrienden al heel wat wensen in vervulling laten gaan. “Een dagje uit naar Walibi Flevo met een locatie, een rolstoelschommel voor dagcentrum IJsselbolder, een Wii spelcomputer en ga zo maar door.” Ook aan grotere activiteiten dragen de Vrienden bij. “Bijvoorbeeld het Frion Festival, een prachtige activiteit, maar ook de zes leuke zomerweken op de IJsselbolder en een weekend met jongeren naar Disney in Parijs.”

Alle steun is welkom

Iedereen kan donateur worden van de Vrienden van Frion. Jaarlijks een bedrag doneren, eenmalig of zelfs specifiek voor een project, het is allemaal mogelijk. “Geld dat goed besteed wordt. Het kan ervoor zorgen dat cliënten uit hun isolement gehaald worden en weer mee doen”, voegt Jelger toe. Donateurs kunnen zich melden via de website www.vriendenvanfrion.nl!

De toekomst

“Wij kijken continue hoe wij de stichting kunnen verbeteren. Zo hebben wij duidelijke voorwaarden gesteld waar de wensen aan moeten voldoen. Ook hebben we afgesproken dat het geld dat we uitgeven ook weer moet binnenkomen. Dat is ongeveer €25.000,- per jaar. We hebben veel vrienden nodig om dit mooie werk te kunnen blijven doen. En we nog lang wensen kunnen vervullen voor cliënten. Dus steun deze mooie stichting! Dat kan op deze site. Ga naar Vriend worden.

  • 1

Vrienden van Frion

Wij maken bijzondere wensen van mensen met een beperking en hun begeleiders mogelijk die niet uit het reguliere budget betaald kunnen worden.

Privacy verklaring

 

Vriend worden

Help ons dit mogelijk te maken.

Word een vriend

 

Contact

Telefoon
038 – 799 1000

E-mail
info@vriendenvanfrion.nl

Volg ons op twitter:

© Copyright 2017 - inloggenwebsite door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.