17 jun 2019

 

Speciaal voor het Frion Festival schreef en produceerde Romano zijn eigen rap. Samen met Rico, bekend van de hiphopband Opgezwolle en Rico & Sticks rapte hij het nummer ‘Laat je horen voor Romano en Rico’. En daar is hij trots op. “Toen ik hoorde dat Rico mee wilde doen, dacht ik: ‘dat is geen koekenbakker!’ Hij is samen met Sticks de grondlegger van de hiphop. Daar wil ik mee samenwerken!” Rico reageert: “Cool man, dat je dat zegt. Dat vind ik echt tof. Ik zei tegen Romano, toen hij bij me in de ontmoetingsruimte van de Fakkelteit in Hedon kwam: ‘Laat maar een beat horen.’ Zo noemen we dat in de hiphopwereld.” Romano vertelt verder: “Ik had nog nooit geschreven. En toen kwam ineens een riedel in me op. Rico was positief verrast. Hij vond het heel chill en spacy. Toch?”

Romano: "Ik had nog nooit geschreven. En toen kwam ineens een riedel in me op."

“Ik was gelijk onder de indruk,” antwoordt Rico. “Romano zijn timing is heel goed. En dat is heel knap. Dat vinden mensen vaak moeilijk. Ook van z’n schrijven was ik onder de indruk. Hij gebruikt goeie zinnen om over zijn leven te vertellen.” Romano: “Ja, ik heb een grote woordenschat. Op de basisschool was ik de Koning van het Nederlands.” Romano is altijd al een muziekliefhebber geweest. Het Frion Festival maakt het mogelijk om daar iets mee te doen. “Ook het refrein kwam uit het niets. Ineens was ie daar. Toen deed de band er wat zang bij. Dat klonk goed! Ik houd van Gospel. Dat zie je niet veel in de hiphop. Dat we dat nu gemengd hebben, is eigenlijk uniek.”

Fijne sfeer

“Het leuke van dit festival is: iedereen is lekker bij elkaar. Er is hier geen onderscheid tussen wel en geen beperking. Dat is op straat wel zo. Je wordt dan soms vreemd aangekeken.” Rico vindt het ook een fijne sfeer op het festival. “Ik kan nóg meer mezelf zijn. Zoals bij dit interview. Normaal gesproken zou ik heel erg letten op wat ik zeg. Maar Romano relativeert mij. Ik hoef het niet mooier te verwoorden. Het is wat het is. Zonet wilde ik Romano de credits ergens voor geven en dan zegt Romano meteen: “Nee, daar heb jij ook aan meegedaan.” En hij heeft gelijk. Ik ben altijd al een eerlijk mens geweest, begrijp me niet verkeerd. Maar van samenwerken met Romano word je nóg eerlijker.”

 

20190519 141706 klein2

  • 1

Vrienden van Frion

Wij maken bijzondere wensen van mensen met een beperking en hun begeleiders mogelijk die niet uit het reguliere budget betaald kunnen worden.

Privacy verklaring

 

Vriend worden

Help ons dit mogelijk te maken.

Word een vriend

 

Contact

Telefoon
038 – 799 1000

E-mail
info@vriendenvanfrion.nl

Volg ons op twitter:

© Copyright 2017 - inloggenwebsite door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.