17 jun 2019

 

Foto's: Jan Koldewijn

De zevende editie van het Frion Festival in Theater de Spiegel was weer genieten geblazen. Met zijn megafoon tetterde begeleider Bram de bezoekers van de markt elegant richting de kraampjes met versnaperingen. Cliënten en begeleiders verkochten hun zelfgemaakte producten. En er was muziek! Met een knallende ‘Frion rock you’ opende het Frionkoor de show. Melissa en Monique lieten het publiek een traantje wegpinken bij het gevoelige liedje van Claudia de Brij: ‘Mag ik dan bij jou’. En tijdens haar ‘Roling-danspassen’ zweepte Lydienne de hele zaal op met Tina Turner’s ‘Proud Mary’. Wat een plezier straalde van de deelnemers af. De glitterpakjes en glimschoenen deden de rest.

Vreugdedansje

Na de spetterende show was het tijd voor het sponsordiner waar schilderijen en keramiek werden geveild. Alfons, Joey en Marcel waren er ook. Als afgevaardigden van Kunstlijn3. Het schilderij ‘Zwolle bij nacht’ van Alfons bracht maar liefst 1600 euro op voor de Stichting Vrienden voor Frion. De beelden ‘De gebroeders’ van Joey 1400 euro. En het schilderij ‘Queen’ van Marcel 1300 euro. De heren stonden zelf wel even te kijken van deze bedragen. Joey, die normaal gesproken heel rustig is, deed zelfs een vreugdedansje. Zo’n coole move die voetballers ook doen als ze gescoord hebben.

Hoogste bedrag

“Het voelt goed,” zegt Marcel als hij op de avond terugkijkt. “We doen dit voor een goed doel. En voor onszelf is het ook leuk. Soms komen de kopers van mijn schilderijen later bij me en zeggen: ‘Hey Marcel, ik heb je schilderij in mijn huis hangen.’ Het festival is belangrijk voor ons. We kunnen daar onszelf laten zien.” Toch zou het mooi zijn als ze de volgende keer meer zelf mogen bepalen welke schilderijen geschikt zijn voor het sponsordiner. “We hadden eigenlijk nog mooiere schilderijen, die nog meer hadden kunnen opleveren,” vertelt Marcel. “Het is wel jammer dat die nu niet zijn verkocht.” Volgens Roel Ramakers, organisator van het Frion Festival, is met 9300 euro het hoogste bedrag opgehaald in onze festivalgeschiedenis. Wie weet wat er volgend jaar gebeurt als de kunstenaars van Kunstlijn3 zelf hun mooiste kunstwerken selecteren voor de veiling…?!

 

IMG 7027

Lees ook het artikel over Romano en Rico:

Rapper Rico is geen koekebakker

 

  • 1

Vrienden van Frion

Wij maken bijzondere wensen van mensen met een beperking en hun begeleiders mogelijk die niet uit het reguliere budget betaald kunnen worden.

Privacy verklaring

 

Vriend worden

Help ons dit mogelijk te maken.

Word een vriend

 

Contact

Telefoon
038 – 799 1000

E-mail
info@vriendenvanfrion.nl

Volg ons op twitter:

© Copyright 2017 - inloggenwebsite door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.