25 mar 2020

Cliënten De Molenkamp blij met tablets

IMG 20210209 WA0007

Op een tablet kun je een nieuw recept opzoeken voor een taart. Of je gebruikt hem om inspiratie op te doen voor nieuwe houtwerken. En voor even lekker ontspannen in de pauze is ‘ie ook perfect. De wens van de deelnemers van Werk- en Leercentrum De Molenkamp was duidelijk: tablets! Dat die wens in vervulling kon gaan, was een feestje.


Ze gingen aanvankelijk voor twee, maar het werden er meer. “Door voor iets goedkopere tablets te kiezen, konden we er meer kopen", vertelt werkbegeleider Stefanie Diekmeijer. “En aangezien niemand er ingewikkelde dingen mee wil doen, kon dat makkelijk. Cliënten zoeken er recepten mee op of ideeën voor het werken met hout. En in de pauze doen ze een spelletje of kijken ze naar YouTube.”

Veelvuldig gebruikt

Villa Vitaal heeft genoeg aan één tablet. De andere groepen van de dagbestedingslocatie hebben er twee. “Onze cliënten zijn er heel blij mee, vervolgt Stefanie. “Ze worden veelvuldig gebruikt.”

 

foto skelter

 

Blauw racemonster voor het Logeerhuis

De logees van Logeerhuis Eekhoornveld werden verrast met een blauw racemonster. De skelter die zij wensten, valt goed in de smaak. Al snel hadden alle cliënten er meerdere rondjes op gemaakt. Ze genieten enorm van de nieuwe aanwinst.

 

Heerlijke schommelstoel voor Commissarislaan 35-2

Foto schommelstoelZiet dat er niet jaloersmakend fijn uit? Zo’n grote, zachte schommelstoel om even lekker in te wiegen. Op Commissarislaan 35-2 staat er tegenwoordig eentje voor de bewoners, met dank aan de Vrienden van Frion. En er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt.

“We zijn er heel blij mee”, vertelt Brenda Elders, persoonlijk ondersteuner. Groep 35-2 is dit jaar verhuisd naar een nieuw gebouw op het terrein van de IJsselbolder in Zwolle. Daar staat hij nu in de woonkamer.

Uitproberen bij de buren

Brenda: “Toen we nog in de oude woning zaten, probeerden we de schommelstoel van de buurgroep uit. En die beviel goed. Hij stond al op ons verlanglijstje. We waren dus ontzettend blij toen de Vrienden aangaven dat ze de wens konden vervullen.”

Altijd bezet

Naast de ontspanning of juist activering die de schommelstoel brengt, is het ook nog eens heel fijn dat hij in een soort ligstand kan. “Sommige cliënten worden daar heel rustig van. Ze ontspannen ook zonder dat de stoel schommelt. Andere cliënten worden er juist actief van. Ze maken zelf de schommelbeweging. De stoel staat in onze woonkamer en er zit eigenlijk altijd wel iemand in." 

Samen om de Beleef-TV op dagcentrum IJsselbolder

De Beleef-TV is er niet zomaar eentje. Dit kijkkastje is zo groot als een tafel en lekker interactief. Sinds het voorjaar staat hij op Dagcentrum De IJsselbolder in Zwolle. Deelnemers van het dagcentrum spelen er leuke spellen op of luisteren naar muziek. De aanwezigheid van het apparaat wordt zeer op prijs gesteld.

 

Vrienden van Frion

Wij maken bijzondere wensen van mensen met een beperking en hun begeleiders mogelijk die niet uit het reguliere budget betaald kunnen worden.

Privacy verklaring

 

Vriend worden

Help ons dit mogelijk te maken.

Word een vriend

 

Contact

Telefoon
038 – 799 1000

E-mail
info@vriendenvanfrion.nl

Volg ons op twitter:

© Copyright 2017 - inloggenwebsite door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.