Logo home

Frion Festival 2022

Wat was het een feest! Het publiek hopte zo goed als het ging van Links naar Rechts op het gelijknamige liedje van de Snollebollekes tussen de schouwburgstoeltjes, aangemoedigd door het Frion All-Starskoor. De handen gingen de lucht in bij de meezingers, de loeiende gitaren van Iron Maiden deden Theater De Spiegel op zijn grondvesten schudden en af en toe viel het publiek stil van prachtige ‘kleine’ liedjes. Kortom: het Frion Festival van zondag 22 mei 2022 was een groot succes.

Het Frion Festival van 2022 was weer een groot feest. Met dit jaar voor het eerst het Frion Allstar-koor.

Talenten van Frion speelden samen met artiesten uit de regio prachtige nummers op het podium. Zo stond Wouter met de Zwolse mannen van Tangerine op het podium met een Nederlandse meezinger. En waren Henk en Mick, en Henri van Velzen uiteraard van de partij. Maar hoe goed de artiesten het ook deden, zestaken toch schril af tegen de talenten: de (ambulante) bewoners en deelnemers van Frion. Zij zongen, drumden, speelden gitaar, dansten en kregen de hele zaal in beweging. Dit jaar trad het Frion Allstars-koor voor het eerst op. Samengesteld nadat er meer aanmeldingen dan ooit binnenkwamen.

 

Silent disco

De markt voorafgaand aan de show liep goed. Bezoekers konden producten van verschillende dagbestedingen kopen en van een gratis ijsje genieten in het zonnetje. Wie zo blij was dat ‘ie wilde dansen, kon terecht op de dansvloer van de Silent Disco. Zin in een andere vorm van cultuur? Binnen was een improvisatievoorstelling over Roodkapje.

Kunst van Kunst-Lijn 3

Na de grote show vond het jaarlijkse Frion Festival-veilingdiner plaats. Waar genodigden en sponsoren konden bieden op de prachtige kunstwerken van Kunst-Lijn 3. Aangekocht door de Vrienden van Frion. Met de opbrengst van de veiling kunnen ze wensen van cliënten vervullen, die niet vanuit het zorgbudget kunnen worden betaald.