Logo home

Tiende editie Frionfestival vol talent en magie!

Het Frionfestival knalde er in de jubileumeditie he-le-maal uit op zondag 21 mei. Alleen al het voorprogramma was om van te smullen. Mede-georganiseerd door de eerstejaars studenten maatschappelijke zorg van Landstede Zwolle. De muzikale show van de Meander Bigband en de twee toffe toneelvoorstellingen van toneelgroep Musika met natuurlijk cliënten in de hoofdrol, waren al geweldig. Toen moest de slagroom op de taart (we doen in laagjes :)) nog komen: de optredens op het grote podium in het theater.

24 mei 2023

Tangarine samen met Wouter

Talent mag gezien worden

De mensen hingen met de benen uit de uitverkochte zaal en de artiesten zorgden ervoor dat iedereen in beweging bleef. De talrijke optredens toverden bij iedereen een glimlach op het gezicht. Tussendoor zorgden presentatoren Alex en Boudewijn voor prachtige verbindingen. Het was een spetterende show met een grote waarde voor de stad. Dat werd ook nog maar eens beaamd door loco-burgemeester Dorit de Jong die de tiende editie opende. "Iedereen heeft een talent en dat mag gezien worden. Dat is heel belangrijk voor Zwolle en omgeving. Vooral dat mensen steun ervaren om zichzelf te kunnen zijn en zich te kunnen ontwikkelen. Daaraan levert het Frionfestival een belangrijke bijdrage."

Kunstveiling

En om de laagjestaart af te maken. De kers op de taart kwam met het afsluitende de sponsordiner met kunstveiling. Daar werden de topstukken, gemaakt door cliënten van Kunstlijn-3, geveild. De opbrengst daarvan komt ten goede van de Stichting Vrienden van Frion die daarvoor extraatjes (zoals het Frionfestival) voor cliënten mogelijk maken.

COMPLIMENTEN

Een groot compliment en een dikke dank je wel naar alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie van het Frionfestival is wel op z'n plaats. Natuurlijk de leden zelf, maar ook de mensen op de achtergrond die allerlei hand- en spandiensten verrichten net als de artiesten die belangeloos optreden.

Meer Frionfestival

Wilt u nog langer nagenieten van het Frionfestival? Op de website van het Frion Festival staat een uitgebreid verslag met veel foto's.

Meer nieuws

  • IJsselbolder verandert tijdelijk in gezellige boerderij

    Twee schapen en een geit keken op 16 november rustig herkauwend door het raam van één van de groepen op de IJsselbolder naar binnen. Zij stonden samen met ander dieren op het terrein in Zwolle. Dankzij de Vrienden van Frion. Omdat niet iedereen genoeg energie heeft om op vakantie te gaan, organiseerden collega’s van de IJsselbolder met hun sponsoring een Boerderijweek.

  • Vrienden van Frion vervullen prachtige wensen

    Een projector die de mooiste beelden op de muren projecteert, knutsel-, ontspan-, en bakspullen, een systeem waarmee je in de huiskamer heerlijk op pad kunt gaan en kunt bewegen en een feestelijke muurschildering. Het zijn een paar van de wensen die de Vrienden van Frion het afgelopen voorjaar in vervulling konden laten gaan bij Frion. Klik op de foto's voor een vergroting.

  • Hardlopers zorgen voor mooi bedrag Frion Festival

    Ze zijn er maar wát blij mee. Namens de Vrienden van Frion nam Roel Ramaker een cheque van maar liefst € 1.250,- in ontvangst uit handen van de organisoren van de Zwolse Halve Marathon. Frion Festival was één van de drie goede doelen van het jaarlijkse hardloopfestijn op 11 juni 2022.